VIKTIG INFO OM TV SIGNALER PÅ MC
Det er også viktig å være klar over at TV signalene på MC slik dagens tekniske muligheter er, så kan de aldri bli på samme nivå som i Norge.
Dette på grunn av at dagens TV løsning er basert på at signalene tas ned via satellitt i Sveits og deretter sendes på Internett linjer til Gran Canaria, med de feil og svakheter som oppstår på veien.
Det finnes ingen offisielle norske TV løsninger på Gran Canaria.

DE NORSKE TV KANALENE PÅ MONTE CARRERA.          
Når de norske tv kanalene faller ut og skjermen blir sort eller at bilde og lyd blir usynkront osv.
Dette kan i enkelte tilfelle skyldes vår interne TV løsning på MC. Men som regel skyldes det eksterne problemer med signalene.

Når det skjer kan du ringe resepsjonen / vakta på Monte Carrera på tlf; 0034  928 15 28 50  å gjøre oppmerksom på problemet.
De kan da resette data/TV -serveren slik at du får tilbake TV signalene i din leilighet etter kort tid.
Siden vakta ikke snakker norsk og lite engelsk, kan du f.eks bruke denne setningen:

De norske tv kanalene virker ikke - Los canales de televisión noruega no funciona.

Hvis Internett ikke fungerer kan du si: Internet no funciona.

Hvis du har dårligere TV signaler en naboen bør du sjekke følgende:
Vi har for 5. gang opplevd at når det benyttes dårlige/billige kabler mellom TV,en og vegguttaket, så blir TV bildene vesentlig dårligere en når en benytter kabler av topp kvalitet. Så mitt råd er at du må sørge for at du har topp kvalitet på dine TV kabler så får du de beste TV bildene.

Så før du beklager deg over dårlige TV signaler på MC så vennligst sjekk dette først, da det skaper mye ekstra arbeide for meg og administrasjonen... på MC og finne ut av dette.

Du finner også mer generell info om Norsk TV på Gran Canaria her

Info om hvordan en skal kunne se Norsk TV på Gran Canaria via Internett. Denne er lagt ut på Canariajournalen.no sine Internett sider

Ny løsning for lovlige Norske TV signaler i din leilighet på MC.

Dette kan være et godt alternativ når de Norske TV signalene ikke fungerer på MC.

Vær obs på at det nå er åpnet for å se Norsk TV, lovlig i land utenfor Norge. Men husk at dette er en "en til en løsning" basert på at du betaler for signaler
hos en av de Norske TV leverandørene som f.eks Canal Digital/Teleno/Rikstv/Altibox i Norge, kan du benytte deres app.

1. Last ned en app til din PC, nettbrett eller mobil fra din Norske TV leverandør. Du må også ha brukernavn og passord fra din Norske TV leverandør for å kunne benytte appen.

2. Skaff deg riktig kabel mellom din TV og PC, nettbrett eller mobil. Dette kan f.eks være en kabel overgang mellom din enhet og din TV, som bilde på venstre side viser, som er en kabel for iPhone/iPad og HDMI kabel som går til de fleste TV'er.

3. Plugg inn kablene, Velg så på fjernkontrollen  til din TV hvilke kilde du vil ha signaler i fra. F.eks HDMI1 utgangen.

4. Start appen og du vil da få lovelig Norsk TV uten geosperre.

Alternativt kan du du for eks kjøpe Chrome cast (dings) som koster ca 350 kr. Den kobles til TV i HDMI kontakten og settes veldig enkelt opp mot din PC, nettbrett, smartmobil. Når det er gjort, overføres TV signaler direkte til TV,en.

Alternativ så kan du benytte en AppleTV løsning og kommunisere med denne direkte til TV,en din. Har du spørsmål så kontakt gjerne Bjørn Nymoen på +47 922 06 770.

Men HUSK at dette kun er en "en til en løsning" og kan ikke benyttes av sameiet på MC. Men dette kan være til god hjelp når TV anlegget på MC ikke fungerer.

Har du spørsmål eller trenger ytterligere råd, så kan du gjerne kontakte meg:
Bjørn Nymoen i leilighet 122 via min mail bnymoen@live.no eller på telefon +47 922 06 770