Bilkjøp - EU kontroll og Bil-leie

Biltilsynet, grei side dersom du skal kjøpe bil på øya

Tips og råd fra Gjensidige ved leie av bil

Kjersti Landaas:
Vi har nettopp kjøpt bil Etter råd fra fastboende norske venner holdt vi oss til merkeforhandler! Vi kjøpte nytt, men merkeforhandlere selger jo også bruke biler... En må ha med pass, sertifikat og NIE-nummer. Samt personslia og adresse. Vi betalte depositum, framviste kvittering og bilen ble satt i produksjon. 3-4 mnd levering pga feriestengt fabrikk i august. Vi får Mail når bilen er klar til levering. Da betales restbeløpet og kvittering framvises i butikken ved henting. Selger har avtale med flere ulike forsikring- selskap. De innhenter ulike tilbud som oversendes oss. Vi velger den som passer oss, - og selger tegner forsikring for oss. Selger oppsøker også Ayuntamiento de Mogan for oss og besørger veiavgiften for oss for det første året. OBS! -Nylig ble reglene endret, slik at nå kan det kun registreres en eier på bilen. -Mens forsikring må tegnes for samtlige sjåfører! -Så husk pass, NIE nummer og sertifikat for samtlige sjåfører om flere skal kunne kjøre bilen!

Vi kjøpte hos Auto Dominguez i San Fernando. Forhandler av Audi, VW og Skoda. Eieren Frandisco Dominguez prater greit engelsk. Super service! Flere merke- forhandler i San Fernando

Oddvar Ytternes:
Vi kjøpte bil hos Ford forhandleren i San Fernando, seriøs forhandler med selger som snakker godt engelsk.

Hvis du skal kjøpe bil og skal forsikre denne så husk å få bekreftelse på den bonusen som du har opparbeidet i Norge fra ditt forsikringsselskap slik at du får minst samme bonus på Gran Canaria.

Ifølge forsikrings selskapet Mapfre så opplyser de at deres bil forsikring gjelder når sjåføren er over
25 år og har hatt førerkort i mer enn to år.

Slik foretar du EU kontroll på din spanske bil.
Det er enkelt å få tatt EU kontroll på din spanske bil på Gran Canaria. Control de la UE gjøres på eget kontrollsenter i Arinaga.

1. Gå inn på denne nettadressen og bestill time.

http://www.applusiteuve.com/en/Home

Velg Canarias og klikk på biltype og drivstoff, deretter velger du Arinaga som ligger i Vecindario i industriområdet ned mot sjøen. (ALGARROBO - PARCELA 193)
http://www.applusiteuve.com/en/centros-estaciones-itv-las-palmas-arinaga

2. Når du kommer til kontroll. Gå inn på kontoret og vis vognkortet og reservasjonen du har gjort på nett. Betal med kontanter eller kort ca 40 €. Så får du beskjed om å stille deg i en av de nummererte filene som fører inn til kontrollhallen.

3. Når du kommer ut av hallen venter du til det kommer en kontrollør og noterer bilens km stand. Deretter kommer det en kontrollør og gir deg vognkortet og setter en oblat på frontruta som viser at bilen er kontrollert.

God tur!